Tweede informatieve kroegentocht voor ouders en opvoeders

Aan de ouders van groep 7/8

Tweede informatieve kroegentocht voor ouders en opvoeders

Op verzoek van bezorgde ouders en opvoeders organiseert de werkgroep ouderkracht op woensdag 2 november van 19.30 tot 22.00 uur de tweede informatieve kroegentocht van dit jaar in den Burg. Uit signalen van diverse ouders en opvoeders bleek dat er behoefte is aan meer informatie over alcohol en drugs, grenzen stellen, groepsdruk en bijbehorende risico’s.

Eén van de ouders gaf over de vorige keer informatieve kroegentocht aan: ”Het heeft wel iets gezelligs, zoals bij Broadway, je gaat van locatie naar locatie, waar elke keer een ander onderwerp aan bod komt”. Door kennis en ervaringen uit te wisselen krijgen ouders en opvoeders meer tools en handvatten om het gesprek met hun kind(eren) te voeren. Zeker nu Ouwe Sunder er weer aan komt. Zo bundelen we de krachten. Samen maken we het verschil!

Programma Milena Hilstra van de Family Academy gaat in Mans het gesprek aan met de aanwezigen over hoe je de communicatie tussen ouders en kinderen kunt verbeteren en hoe je de relatie met je puber goed houdt. De Skuul deelt in het Schoutenhuys kennis over alcohol- en drugsgebruik. Vervolgens gaan in de Slock de horecaondernemers in op hun rol en verantwoordelijkheid en wat zij zien. Tot slot delen de jeugd- en jongerenwerkers van Young4Ever en Texelgezinnen in Time out informatie over wat zij en andere preventieve partners op Texel doen en is er gelegenheid om gezellig na te praten.

Aanmelden en meer informatie Er kunnen 80 personen meedoen. Dus vol = vol. Opgeven kan via de website van Young4ever.nl (https://www.young4ever.nl/agenda/kroegentocht-voor-ouders#!/loadTickets). Voor vragen kan contact opgenomen worden met Cintha Stiekema (06-30328467) of Berber Kruger (06-44083613).

20221102 kroegentocht 20221102 kroegentocht
20220608 kroegentocht 20220608 kroegentocht