Hulp voor weeskinderen uit Oekraïene

Helpt u mee?

De wereld staat op z’n kop en meer dan eens zijn we ons ervan bewust hoe goed we het hier hebben. Overal in Nederland en ook op Texel slaan mensen de handen ineen om op hun eigen manier te helpen. Ook De Vliekotter wil haar steentje bijdragen. We hebben met elkaar gesproken over een passende manier. 

Anna Sroka is een Poolse die op Texel woont en werkt. Zij is een kleinschalige actie gestart en heeft nauwe contacten met een weeshuis in Polen, waar Oekraïense kinderen worden opgevangen. Zij vertrekt volgende week vrijdag 18 maart naar Polen om daar goederen persoonlijk af te leveren en te helpen. 

Het lijkt ons een goed plan om dit initiatief als school te steunen. 

Daarom willen we alle kinderen in groep 5 t/m 8  vragen iets uit de onderstaande lijst mee te nemen naar school. Hier zullen kratten klaar staan waar de spullen in kunnen worden geleverd. Natuurlijk zijn ouders van groep 1 t/m 4 ook van harte welkom iets mee te nemen naar school*. 

- voetballen en spullen voor jongens om mee te spelen

- Luiers (verschillende maten), billendoekjes, maandverband, zakdoekjes, make-up pads, haarborstels, haarversieringen, handdoeken, tandenborstel/tandpasta, shampoo, douchegel, handzeep, deo, scheerschuim, scheermesjes.

- voedingsmiddelen met een lange houdbaarheidsdatum, limonade flessen, snoep, water, enz.

- speelgoed 

- waterkoker, magnetron, tostiapparaten (mag gebruikt zijn, maar wel in goede staat).

- schriften, pennen, potloden/stiften, gummen, enz.

*We kiezen als school bewust voor alleen de groepen 5/6 en 7/8. De kinderen in groep 1/2 en 3/4 zijn te jong om het onderwerp “oorlog” klassikaal te behandelen.  

Op school zullen wij op het podium bakken neerzetten waar de kinderen de spullen kunnen verzamelen. Wij zorgen er dan voor dat alle spullen uiterlijk 17 maart bij Anna komen!

Alvast bedankt!

2286B9B8-AB34-4748-AF05-0C35CD9285AD 2286B9B8-AB34-4748-AF05-0C35CD9285AD