Alle berichten over groep 1-2

We zijn het schooljaar begonnen met 24 kinderen, 19 kinderen in groep 2 en 5 in groep 1.

Al snel komen er een aantal kinderen bij in groep 1.
We zijn gestart met het thema “de school” om regels en afspraken te herhalen en in te oefenen.
Aansluitend komen tot de kerstvakantie de volgende thema’s aan bod:
– Herfst met daarbij de Kinderboekenweek met het thema Gruwelijk eng.
– Vieringen (Sint Maarten, Sint, Kerst en oud en nieuw)

Dit jaar hebben wij met groep 1-2 een podium voorstelling nml. dinsdag 17 oktober, de voorstelling begint om 14.00 uur in de hal en ouders zijn dan van harte welkom.
Van maandag t/m vrijdag staat juf Liza voor de klas.
We starten iedere ochtend in een kring, het is  belangrijk dat de kinderen gezamenlijk de dag beginnen.
In de eerste pauze om 10.15 uur is het de gewoonte dat de kinderen dan fruit eten en erbij drinken. De tweede pauze is bedoeld voor het eten van brood en drinken.

  

Ieder jaar zijn er een aantal uitstapjes, zoals bv. naar EcoMare, de bibliotheek en schoolreisje, we zijn dan heel blij als ouders willen helpen met het vervoer.

Tot de herfstvakantie is er alleen op de dinsdag gym in de Bijenkorf. Het is niet handig om de kinderen met een fiets of step naar de gymzaal te laten komen, want we lopen samen terug naar school.
We starten met een inloop waar ouders met hun kind kunnen ballen. De les begint om 8.30 uur, we verwachten dan dat de ouders naar huis gaan.

  

Na de herfstvakantie zal er ook op de vrijdagochtend gym zijn. We starten dan op school en eindigen met gym. De gymles is om 12.15 uur afgelopen, de ouders worden dan verwacht bij de gymzaal, zodat ze  kunnen helpen met aankleden en ook op tijd weer op school kunnen zijn om eventueel andere kinderen op te halen.