Maandag 3 september kwamen we na een lekkere warme en lange zomervakantie weer op school. Toch altijd weer spannend: Hoe zal het gaan in de nieuwe groep? Waar staat mijn tafel en bij wie zit ik in het groepje?

Om er een fijn schooljaar van te maken, zorgen we ervoor dat we elkaar beter leren kennen en maken we afspraken voor het werken en spelen.


We hebben veel verschillende spelletjes gedaan, waarbij het belangrijk was om goed samen te werken.

de bal doorgeven met je voeten
om beurten door de hoepel, maar de kring zit met de handen vast.

 

 

 

 

 

 

De kale klas wordt alweer wat aangekleed met portretten van alle kinderen en op de kalender kunnen we elkaars verjaardagsdatum zien. Zo vloog de eerste week om. 

Afgelopen maandag zijn we dan echt gestart in de boeken. Zelfs van het eerste thema van Blink hebben we de introductieles al achter de rug. Het gaat deze periode (tot aan de herfstvakantie) over Wereldse Kinderen. We gaan op onderzoek naar overeenkomsten en verschillen tussen kinderen over de hele wereld en naar kinderen van vroeger. Uiteindelijk presenteert iedereen zijn jij-en-ik boek aan de klas.

Het lijkt ons leuk om in de klas een hoekje in te richten met foto’s en voorwerpen uit onze levens. Zo leren we elkaar ook nog weer wat beter kennen. Vanaf morgen kan de tentoonstelling beginnen!

En dan sluit ik dit bericht met een mooie boodschap die op de klassendeur hangt:

vriendelijke groeten van Harriet