Gisteren is het laatste thema van Blink in groep 5/6 afgesloten met een wereldrestaurant in de klas. In de lessen hieraan voorafgaand hebben de kinderen onderzocht welke gerechten en eetgewoonten er zoal zijn op verschillende plekken in de wereld. De klas werd verdeeld in 6 werelddelen en zo nam ieder groepje een eigen onderzoek voor zijn rekening. Zo kwamen we erachter dat in Azië veel noodles gegeten worden, met stokjes! In Afrika wordt veel peper gegeten en daar gebruiken ze vaak helemaal geen bestek. En in Australië zijn ze dol op barbecueën.

De werelddelen waren het over 1 ding eens: er moest een restaurant in de klas komen, met gerechten uit de hele wereld! Dus daar begon de voorbereiding….

Is ons gerecht gezond? Hoe komen we aan de ingrediënten? In het restaurant komt informatie over het land- op een muurkrant of met een presentatie op het digibord? Hoeveel pitten hebben we nodig op het gasfornuis? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt in ons restaurant?

Dat laatste is in ieder geval prima gelukt. Iedereen heeft gesmuld van alle wereldgerechten- de groepen hebben uitstekend voor elkaar gezorgd!

 

 

 

Groeten van Harriet