We zijn gestart vanochtend in de kring waar we allemaal te horen kregen bij wie we in de auto zaten. Daarna zijn we naar de Slufter gereden. Toen we daar aankwamen zaten er al twee gidsen van Ecomare op ons te wachten. Els en Femke namen ons mee naar boven om daar eens te kijken naar hoe het gebied eruit ziet. Daarna mochten we naar beneden rennen en kregen we te horen dat de Slufter soms ook helemaal volloopt. Dan neemt de zee ook allemaal spullen mee die eigenlijk niet in de natuur thuis horen. Daar zijn we naar op zoek gegaan. Er werden stukjes plastic, touwtjes en andere spullen gevonden. Dit hebben we in een vuilniszak gedaan, zo is het weer een stukje schoner.

Het was tijd om de Slufter verder in te gaan. We zijn helemaal naar de duinen gelopen en mochten daar even spelen. De duinen zijn beklommen en er is natuurlijk van afgerend, gerold en gegleden.

Toen we tussen het hoge gras stonden, hebben we een konijnentoilet gezien. Ook moesten we goed luisteren naar wat we allemaal hoorden. Meeuwen, andere vogels, de wind en zelfs een konijn werd gehoord.

We zijn verder gelopen en kwamen toen bij de slootjes. Met schepnetten is er van alles gevangen en in emmers gedaan. Uiteindelijk was het tijd om weer naar de trap terug te gaan, want we hadden toch wel een beetje trek gekregen. We hebben in de speeltuin onder aan de trap gegeten en gedronken.

 

Aan het einde van de ochtend zijn we naar het strand vertrokken. We hebben heerlijk bij paal 33 gezeten en gespeeld. Voordat we weer terug naar school gingen hebben we nog een lekker ijsje gegeten.

 

Een gedachte over “Groep 1/2 op schoolreis

Reacties zijn gesloten.