De doedelzakmaker/-speler Frans was bij ons in de groep. Hij vertelde ons over de geschiedenis van de doedelzak en hij speelde er ook op. Wat een geluid…we werden er stil van! We mochten het ook zelf proberen. Dat valt nog niet mee.

Samen met Frans hebben we onze eigen luit gemaakt. Het latje voor de hals moesten we eerst mooi glad schuren, gelukkig konden we dat lekker buiten doen. Met juf Mariken en Frans oefenen we het bespelen van de luit. Dit lukt al aardig. Volgende week beginnen we met het maken van een “rinkelbom”. Deze middeleeuwse muziekinstrumenten horen bij het eindthema van de hele school en bij ons eigen eindthema van Blink “Kijken naar vroeger”. Die sluiten mooi op elkaar aan.

 

We hebben een aantal weken een bak vol kikkervisjes in de klas gehad. Zo konden we de cyclus van een kikker volgen van kikkerdril tot kikker. ’s Morgens werd er gauw in de bak gekeken of er achterpootjes bij waren gekomen. We zullen jullie best missen maar jullie horen weer in de sloot!

  

We volgden een programma bij de bibliotheek en zijn bezig geweest met rijmpjes en versjes.

Daarna mochten we allemaal een boek uitzoeken en meenemen naar school om te lezen.

 

Donderdag 14 juni hadden we onze jaarlijkse atletiekochtend bij de atletiekbaan.

Natuurlijk eerst even een warming-up en daarna gingen we in groepen hardlopen, hordelopen, verspringen, kogelstoten en speerwerpen. We eindigden met een estafette met alle groepen. Iedereen heeft een prachtig diploma gekregen! Een gezellige, sportieve ochtend!