Vrijdag 13 april sloten we het thema “Tim eet op Texel” (aanbod m.b.t. duurzame leerlijn) af met een proeverij in “Het Sjieke Restaurant”. Ouders, opa’s en oma’s, ze mochten allemaal aanschuiven.

We hadden de afgelopen weken gewerkt over “Waar komt ons eten vandaan: Hoe maak je brood? Waar en hoe groeit eten? Komt het van het land of uit de fabriek? Komt het uit Nederland, van Texel of uit het buitenland? En wat doen we met de verpakkingen, waar gaat onze afval naar toe?

In onze klas waarbij verschillende culturen samen komen was met hulp van ouders een heerlijke proeverij samengesteld uit verschillende landen.

Zo hebben we gesmuld van de “Nang Let” en de loempia uit Thailand, van de “Brigadeiro” en “Beijinho” uit BraziliĆ«, de worstenbroodjes uit Nederland en eten uit Eritrea met o.a. ei, vlees en groente.

Bedankt koks, wat hebben we er samen van genoten!

 

 

Maandag 16 april gingen we voor een programma van Ecomare naar de Slufter. Ondertussen luisterend naar Quinten’s verhaal liepen we over het paadje naar boven, keken we naar akkers en weilanden, klommen we over de duin/dijk, liepen we door de Slufter (met en zonder blinddoek!) zagen we plantjes, mochten ook een beetje proeven, maakten we een kunstwerkje van rommeltjes (waarna we de afval meenamen want dat hoort niet in de Slufter) en gingen we aan het eind nog met de netjes het water in. En wat hadden we een zonnige dag! De sokken gingen uit en de broeken werden opgerold.

Een leuke en leerzame ochtend…dat is leren zonder boek!