Dat was nog eens een goed begin, zo na de voorjaarsvakantie, met de gezondheidsweken. We gingen natuurlijk naar de beurs- Hoera het is vandaag!

   

Ook op school was er volop aandacht voor gezondheid. Zo startten we iedere ochtend met een bewegingsactiviteit, gewoon met z’n allen tegelijk. We deden aan yoga, dansen en we maakten een lekkere frisse wandeling van een mijl.

In de klas schreven de kinderen zich in groepjes in voor een activiteit. Er was van alles te proeven en te doen. Wat gebeurt er met een plakje komkommer als je daar zout op strooit? Waarom krijg je dorst van zout? Hoe heten de botten van het skelet? Hoe snel klopt jouw hart? Kun je ook gezonde chips maken van groente en fruit? En wat gebeurt er onderweg in je lichaam met je eten?

  

Onze moestuin plantjes zijn 9 maart gezaaid. En wat zien ze er al gezond uit!

 

Ondertussen is het nieuwe thema van Blink alweer begonnen: Uitvindingen. We maken van de klas een uitvinderslaboratorium, waarin de mooiste ideeën kunnen borrelen. We zijn klein begonnen: Hoe zorg je ervoor met behulp van een A-4 papier dat je potlood niet meer van tafel rolt?

Uitvinding van Benjamin

 

Voor de Grote Rekendag zijn er nog verhuisdozen nodig. Helpt u ons er aan?

 

Groeten van Harriet