Beste ouders en verzorgers,

Rond de voorjaarsvakantie heeft u een brief gekregen namens onze besturen over de estafettestaking op woensdag 14 maart as.

Zoals u in die brief heeft kunnen lezen ondersteunen de besturen deze staking.

Ook wij vinden het belangrijk om van ons te laten horen.

Daarom zullen alle basisscholen op Texel woensdag 14 maart mee doen aan de staking en dicht zijn.

Wij begrijpen dat dit voor u ouders lastig kan zijn.

Wij willen uw kind(eren) goed onderwijs geven, maar merken dat dit soms moeilijk wordt als er geen vervanging is voor een zieke leerkracht. Op een aantal scholen hebben we al te maken gehad met een groep die een dag geen onderwijs heeft gehad, omdat er geen vervanging gevonden kon worden. Daarnaast vinden het we het belangrijk dat het onderwijs aantrekkelijk blijft, zodat we in de toekomst over gemotiveerde leerkrachten kunnen beschikken. Het is noodzakelijk dat er vanuit de overheid meer middelen komen om deze problematieken op te lossen. Daarom hopen wij op uw steun en begrip.

Met vriendelijke groet,

De Scholengroep Texel