Dag Sint-Welkom Kerst

Ouders van de ouderwerkgroep hebben woensdag alle sinterklaasversieringen opgeruimd en de school in kerstsferen omgetoverd! Hartelijk dank !!

De voorbereidingen voor de kerstmusical zijn in volle gang, de taken en rollen zijn verdeeld. Volgende week ontvangt u de officiële uitnodiging voor ons kerstfeest.

Oude Sunder

Om ook de jonge generatie enthousiast te houden voor het “speulen” hebben afgelopen woensdag  Cor, Beppie en Sabine aan alle kinderen laten zien hoe je je kunt voorbereiden op Oude Sunder.

 

Creacircuit

Gezellig aan de kerstcreaties tijdens het crea-circuit van groep 5 t/m 8.

Staking 12 december

Beste ouders/verzorgers van alle basisschoolleerlingen op Texel,

Zoals u in de brief van alle schoolbesturen in de Kop van Noord Holland hebt kunnen lezen wordt er op dinsdag 12 december gestaakt in het primair onderwijs. Samen met hen ondersteunen wij deze staking.

Dit houdt in dat alle basisscholen op Texel op dinsdag 12 december gesloten zijn.

Met de collega’s van het primair onderwijs op Texel zullen we een zinvolle invulling geven aan deze dag.

De onderwijsfilm “Wonder” zal in de bioscoop voor het onderwijspersoneel vertoond worden. In het land wordt deze ook gedraaid voor de leden van het CNV. Daarna zijn wij uitgenodigd door de familie Bakker-Bergamin van groepsverblijf de Zilvermeeuw om te komen lunchen.
Wij vragen u om begrip te hebben voor deze actie, want alleen op deze manier kunnen we een krachtig signaal afgeven richting de politiek.Vriendelijke groeten,Namens de directeuren van de scholengroep Texel,Kopwerk/Schooltij/Sarkon/Samenwerkingsscholen
Hartelijke groet, Team Vliekotter

Actie voor 3FM Serious Request

In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Vanaf vandaag t/m 24 december staat er een grote kist bij de Spar in Oosterend. Daarin kunnen lege plastic flessen gedeponeerd worden.   Op de kist is duidelijk vermeld wat er wel en niet in mag. Binnen bij de kassa kunnen de emballage bonnetjes van glaswerk ingeleverd worden. De opbrengst van het statiegeld is voor het goede doel van Radio 3FM Serious Request.  Het totale bedrag van alle Texelse acties wordt aangeboden als cheque voor het goede doel bij het glazenhuis in Apeldoorn.

Meer informatie over de actie staat in de Texelse Courant van vandaag.

Kinderkerstfeest Oosterend

Op Kerstavond, zondag 24 december om 17.00 uur wordt in de Maartenskerk in Oosterend een kinderkerstfeest gehouden voor alle kinderen op Texel. Tijdens deze viering nemen we een kijkje in de herberg, waar de herbergier niet echt blij is. Hij houdt van een stille nachtrust. Maar deze nacht wordt hij uit zijn slaap gehouden en lijkt er van alles aan de hand te zijn in zijn stal. Een ontroerend toneelspel vóór jong en oud, gespeeld dóór jong en oud. We nodigen alle kinderen, ouders, grootouders en belangstellenden van harte uit dit feest met ons mee te vieren!

Oproep aan alle kinderen uit Oosterend; zou jij ook wel een rol willen spelen in dit Kerstspel? Je bent van harte welkom! Je kunt je opgeven bij Nienke Mahieu, tel 06-53483342