Volop activiteiten in groep 7/8

 

Kinderboekenweek

Elk jaar is er Kinderboekenweek en kinderen voor kinderen maakt daar een liedje en een dansje voor. Het liedje van dit jaar is gruwelijk eng. We oefenen het een week van te voren een liedje. en een paar kinderen treden op voor de hele school. Er staan dan heel veel boeken in de klas en in de gang welke bij het thema horen, dus gruwelijk eng.

Op het laatste dag van Kinderboekenweek dansen de kinderen op het podium die dat geoefend hebben en de rest danst hun na op het liedje

Er worden dan ook boeken voorgelezen van een boek van het thema van  Kinderboekenweek en groep 5/6 en groep 7/8 lezen voor aan groep 1 en 2 en 3 en 4 en dat is heel leuk, maar als je niet van voorlezen houd is het niet leuk. Voorlezers mogen niet kiezen, maar degenen wie je voorleest mogen kiezen.

Marieke en Rayon

 

Actie schoenendoos

Bij actie schoenendoos werd er door elk gezin een schoenendoos versierd en gevuld. Bij het inpakken werden de jongeren kinderen geholpen door de bovenbouwers. Toen iedereen klaar was werd de doos mee naar huis genomen om hem te vullen. Een week later zijn we in een optocht naar de Maartenskerk gelopen. Daar hebben we de dozen neergezet en zijn toen weer terug naar school gegaan. De Maartenkerk zorgt ervoor dat de dozen naar kinderen in arme landen gaan.

Liam en Ties

 

Nscct

Groep 7 heeft laatst de nscct gemaak.

De nscct is een toets die je helpt te kiezen naar welk niveau je wilt in het voortgezet onderwijs.

De toets was niet heel moeilijk.

Eerst moest je het verschillende figuurtje vinden (niet heel moeilijk dus, maar je moest het natuurlijk wel goed doen.

Sommige dingen waren wel een beetje moeilijk.

Ik heb wel bijna niet geslapen want ik was best zenuwachtig.

Maar het is hopelijk wel goed gegaan.

Gemaakt door Corné en Milou

 

Verslag Beverwedstrijd

Groep 7/8 van basisschool de Vliekotter deed mee aan de Beverwedstrijd.

De Beverwedstrijd houdt in dat je allemaal lastige vragen moet beantwoorden die te maken hebben of je slim kan nadenken. Er was extra veel druk want er was een bepaalde tijdlimiet. Eerst gingen we met maatjes samen oefenen, daarna kwam de echte wedstrijd en die moest je alleen doen. De vragen waren erg lastig en de juf mocht niet helpen. Als je alle vragen had gemaakt kreeg je een score en over een paar dagen wordt de uitslag bekend gemaakt. De spanning stijgt.

Ella en Sofie

 

Verslag mediamaster

17 november ging groep 7/8 van de Vliekotter bezig met Mediamasters. Ze moesten eerst vier speeldagen spelen en daarna de finale. Deze keer ging het over games We zagen hoe de gamedevelopde zijn game ontwikkeld. Door middel te maken door echte gamers in de game vast te zetten. Zo probeerden 3 kinderen uit het spel te komen. Bij elk level werd het lastiger om het te halen. Na elke speeldag moesten we een deur kiezen en aan het begin van de volgende speeldag zagen we hoeveel scholen de verkeerde deur gekozen

gemaakt door: Daan r en Izo r

kampioen van Noord Holland!

7/8 De Vliekotter kinderpostzegels

Groep 7/8 De Vliekotter heeft kinderpostzegels verkocht, je kon verschillende dingen kopen. Zoals postzegels, kaarten en dat soort dingen. Op het digibord gaf Dylan Haegens ons tips, die je maar beter niet kon gebruiken.  Want ze hadden niet echt zin. Er was ook een man die je liet zien hoeveel bestellingen er zijn als die met de app waren verstuurt. Ja, er was een app, maar ik vond persoonlijk de papiertjes makkelijker werken, de meeste mensen zelf ook maar die dude die ons liet zien hoeveel bestellingen er waren binnen gekomen, allen wisten we niet wie het was. Daarom kregen we elke dag tips! En weet je wie het was Guus Meeuwis en als je 20 bestelling had opgenomen dan moest je je map mee naar school nemen en dan sturen ze de bestelling op naar het hoofdkantoor waar ze de bestellingen gingen tellen en het dat geld gaat naar het goede doel, die zorgt dat kinderen in een arme landen.

gemaakt door Maxime en Guusje

 Sint band

Er zijn verschillende instrumenten die kinderen bespelen zoals: fluit, gitaar, xylofoon en keyboard.

We zijn heel druk bezig met de voorbereidingen en oefenen met de sintband. Maandag hebben we generale repetitie. Volgende week hebben we uitvoering van de sintband. De band is een band opgericht door de school. We spelen met de band echt voor Sinterklaas.

Er doen kinderen mee van groep 7,8 en 6. Het is gemixt tussen jongens en meisjes. Er is ook een heel groot zangkoor van kinderen van 1/2/3/4/5 en 6 die nog over zijn.

Femke en Charlize

Verslag Crea-circuit

We mochten allemaal een dag vooraf invullen wat we gingen doen tijdens het crea-circuit. Dat was op een woensdag en de donderdag gingen we beginnen.   Er was bijvoorbeeld: bakken, solderen,  figuurzagen, spijkerfiguren, codekinderen, webquest.  Af en toe riep juf een paar kinderen om te oefenen voor de Schoolband. Het Creacircuit is zes keer op een donderdag uitgevoerd. En er kwamen veel ouders om te helpen. En we hadden 2 uur de tijd.

wiebe en luwe

 Verslag Blink

Groep 7/8 kreeg na de herfstvakantie Blink. Het thema was proefjes in de keuken.

We werkten in groepjes van 3 en we deden experimenten. We kregen ook een filmpje te zien en we moesten bedenken wat er zou gaan gebeuren. Daarna moesten we ook zelf een experiment doen, zoals wat gebeurt er als je boter in een potje doet  en schut. We leerden ook dingen zoals: bij hoeveel graden is kooktemperatuur en verschillende kooktechnieken. In die groepjes van drie doe je ook mee aan een kookwedstrijd: dan moet je een recept verzinnen en er moet ook een ondezoekssvraag in zitten. Je moest ook een recept schrijven.

Imme en Jette