Datum: 15 november 2017

 

Betreft: Deelname MediaMasters Game

Geachte ouders van groep 7/8,

Groep 7/8 gaat vanaf vrijdag een week meedoen aan de MediaMasters Game!

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken onze leerlingen in de MediaMasters Game, het mediawijsheidspel voor groep 7 en 8 dat gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 tot en met 24 november 2017) door tienduizenden kinderen in heel Nederland.

 

Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Leerlingen worden vijf speldagen uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor moeten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. De klas die de meeste punten scoort mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen en wint mooie prijzen. Iedere leerling ontvangt aan het einde van de week een MediaMasters-diploma. Kijk voor meer informatie op: www.mediamasters.nl.

 

De rol van ouders
Kinderen groeien op in een wereld vol media. Dit betekent niet dat zij ook wijs met media om kunnen gaan. MediaMasters brengt het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. Daarnaast kunnen ouders op de MediaMasters Wall bekijken wat hun kinderen tijdens MediaMasters bezig houdt. We hopen dat jullie mee willen doen aan de ouder-kind quiz als uw kind dat thuis vraagt!

Week van de Mediawijsheid
MediaMasters wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november 2017) Het thema luidt: Generatie Media: samen mediawijs. Tijdens deze week roept Mediawijzer.net docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Kijk voor meer informatie op website: www.weekvandemediawijsheid.nl.

We hopen u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Juf Nienke en juf Heike