Het schooljaar is bijna ten einde, maar er staat nog veel leuks op het programma voor de laatste week!

Circus

Volgende week dinsdagochtend 18 juli gaan de kinderen oefenen voor hét circus.  De voorstelling zal van 13.30 tot 14.30 uur in de Bijenkorf worden gehouden. Natuurlijk willen we graag publiek in de “circustent”, gezien de grootte van de gymzaal kunnen we maar twee kaartjes per gezin uitdelen. Deze kaartjes gaan vandaag met de kinderen mee. Voor kleine broertjes en zusjes zal jammer genoeg oppas gezocht moeten worden.

Na de voorstelling bent u samen met de circusartiest(en) van harte welkom om op school samen met juf Klaartje en juf Resi een kopje koffie/ thee te komen drinken en een handje te schudden.

De artiesten van het circus worden op school getrakteerd op een ijsje.

Doorschuifmoment

De laatste woensdag voor de vakantie, op 19 juli,  gaan alle kinderen een kijkje nemen in hun nieuwe groep. De één gaat daarvoor naar een ander lokaal met andere juf en de ander blijft bij de juf maar komen er nieuwe kinderen bij.

Groep 8 heeft afgelopen woensdag een poosje kunnen kletsen met een aantal oud leerlingen die als brugklasser hun ervaring op de OSG wilden delen.  Onze huidige groep 8 heeft een vragenlijst ingevuld,  terugkijkend op hun basisschoolperiode. De uitkomst biedt ons weer inzicht op ons pedagogisch en didactisch handelen. De score ruim voldoende.

De hoogste scores waren: de leerkrachten namens ons serieus , ik vond het een plezierige school en ik voelde me veilig op school en er werd rekening gehouden met verschillen tussen kinderen.

De wat lagere scores waren: de leerkrachten weken “niet zomaar” af van het rooster, de leerkrachten lieten ons zelf werk kiezen en de lokalen waren uitdagend ingericht.

Kinderraad

Afgelopen week heeft de kinderraad voor de laatste keer in dit schooljaar bij elkaar gezeten.

Wat vonden zij er van om ongeveer 6 keer samen te vergaderen?

Reacties:

“Ik voelde mij verantwoordelijk als vertegenwoordiger van mij groep”.

“Ik vond het fijn om mijn mening te geven, ik ben hier gewoon voor gemaakt”

“Ik vond het fijn om te luisteren”

“Plezierig om samen naar oplossingen te zoeken”

“Ik vond het leuk om te zeggen wat ik vind”.

We hebben besloten er volgend jaar zeker mee door te gaan, één van de eerste onderwerpen zal dan zijn: de fietsen stallen. 

VOC museum

Wat fijn dat de kinderen tijdens uw rondgang door het VOC museum zo veel van hun opgedane kennis met u hebben kunnen delen. Wij vonden het een groot succes! 

Panna

Het verplaatsen van het Panna veld heeft op dit moment nog wat haken en ogen, zoals de grootte en de plek op het plein,  dus we willen het graag over de vakantie heen tillen. We hopen dat we dan ook op voldoende hulp ouders mogen rekenen.

Gym

Het is een heel gepuzzel geweest om alle vakleerkrachten met de verschillende werkdagen en werktijdsfactoren over alle scholen en de daarbij behorende gymzalen te verdelen. Het is gelukt!

Juf Annemarie komt na de vakantie op maandag  gym geven aan groep 3 t/m 8. Op vrijdagochtend zal zij dit doen aan de groepen 3 t/m 6 en daarna MRT geven . Op vrijdagmiddag komt Remko Spelde groep 7/8 gymles geven.

Let op:  het nieuwe schooljaar start maandag groep 5/6 om 8.30 uur in de Bijenkorf en op vrijdag groep 3/4. 

De kleuters houden hun gym uurtje met juf Liza op dinsdag en donderdagochtend gelijk om 8.30 uur.

Zomervakantie

Vrijdag 21 juli is dan echt de laatste schooldag, alle kinderen zijn vanaf 12.15 uur vrij.

Vergeet u niet om allemaal om 8.30 even mee te komen naar school? 🙂 Leuk!

Dit was de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen iedereen een heerlijke zonnige vakantie toe, waarin hopelijk ook nog heerlijk (voor)gelezen gaat worden!

Graag tot maandag 4 september!

  

Vriendelijke groet, Team Vliekotter

 

Belangrijke data

 

Dinsdag 18 juli                                   Schoolfeest Circus in de Bijenkorf 13.30-14.30

Aansluitend afscheid juf Klaartje en juf Resi

Woensdag 19 juli 10.45 uur           Doorschuifmoment nieuwe groep

Donderdag 20 juli                            Afscheidsavond groep 8

Vrijdag 21 juli                                    Jaarafsluiting 8.30 uur en start zomervakantie 12.15 uur

 

Texelse vakantiekaart 2017

Stichting Young 4 Ever start woensdag 19 juli met de verkoop van de Texelse Vakantiekaart. Vanaf 15.00 uur is de kaart verkrijgbaar in jongerencentrum Time Out aan de Wilhelminalaan 1 te Den Burg. De kaart is voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. De kaart is op de verkoop dag € 30,-. De Texelse vakantiekaart heeft een beperkte oplage van 600 stuks. Het is niet mogelijk om de vakantiekaart van te voren te reserveren.

De Texelse vakantiekaart bevat 6 bonnen, waardoor kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan vele verschillende activiteiten. Een activiteit kost 1 of 2 bonnen en de bonnen kunnen tot en met zondag 3 september 2017 gebruikt worden.

Dit jaar hebben we meer dan 35 activiteiten (zie www.young4ever.nl), waaronder RIBexperience, paintball, karten, bonte belevenis, paardrijden, bioscoop, chocolaterie, bowlen, beeldhouwen, surfen, luchtbuksschieten, catamaranzeilen, power kiten, raften, doenes, flora, zwemmen, naailes, golfen, fotoworkshop, garnalenvissen, Texel Zoo. Er zijn zelfs een aantal activiteiten helemaal gratis op vertoon van de vakantiekaart, zoals tennissen en een bezoek aan Ecomare, Kaap Skil of de Oudheidkamer.

Voor vragen en overige info kunt u contact opnemen met Sandra van de Water 06-33178463 sandra@young4ever.nl of Berber Kruger 06-44083613 info@young4ever.nl

Zie de folder:

 

[gview file=”http://www.vliekotter.nl/wp-content/uploads/2017/07/Folder-TVK-2017.pdf”]