Vanochtend is groep 5/6 naar de bibliotheek geweest. Daar was illustrator Juliette de Wit die ons het één en ander ging uitleggen wat een boek illustreren nou eigenlijk inhoudt. Juliette de Wit is o.a. bekend van de boekenserie Spekkie en Sproet.

Aan de kinderen was van te voren gevraagd om een kort verhaaltje te bedenken zodat Juliette daar een illustratie bij kon maken.

Het mysterie van de verloren hoorn

Er was eens een koninkrijk hier heel ver vandaan. Het was een eenhoornkasteel. De koning hield van de regenboog. Hij surfte er iedere dag op. De koningin heette mevrouw Suikerpruim. Er waren ook trollen bij. Dat waren de slechteriken. De hoorns van de eenhoorns hadden magische krachten, daarom jaagden de trollen hierop. Ooit is het een trol gelukt om de hoorn van mevrouw Suikerpruim te stelen. Ze werd ziek en alles werd helemaal donker. Een kleine eenhoorn was zo verdrietig dat hij grote regenboog tranen huilde. Een van de tranen kwam op de wang van mevrouw Suikerpruim. Ze werd weer helemaal beter. En de regenboog scheen mooier dan ooit.

 

 

 

 

 

Tijdens het tekenen kregen de kinderen allemaal tips die ze ’s middags meteen hebben kunnen gebruiken bij het tekenen in de klas. Iedereen was vooral verbaasd dat ze zo snel zo goed kon tekenen. Het uiteindelijke resultaat is hieronder te zien en hangt op de deur van de klas.

Een gedachte over “Groep 5/6 bezoek bibliotheek

  1. Hoi Vliekottertjes. wat een prachtig verhaal hebben jullie bedacht. Ik vond het even heel spannend, maar
    gelukkig is het allemaal goed afgelopen. De tekening erbij vind ik ook heel mooi. Het hele verhaal lees ik er weer in terug.

Reacties zijn gesloten.