Introductie les Marit Rutten (van het Scheepsvaartmuseum en dorpsgenoot)

19 juni 2017

Het was een leuke dag. Marit had een powerpoint presentatie over de voc en de gouden eeuw. Er kwam veel informatie voorbij en ze legde het duidelijk uit. Uiteindelijk moesten we aan het werk maar daar vertellen onze klasgenoten nog veel meer over in een ander verslag.

Conclusie het was een informatieve presentatie!!.

Wiebe & Luwe

 

Filmpje met Marit

Iedereen kreeg eerst de opdracht om een filmpje te maken van de gouden eeuw.

We konden kiezen uit verschillende onderwerpen  zoals de tocht naar Chatham de walvistocht, slavernij, de Ruyter. Iedereen moest starten met het lezen van het onderwerp, daarna mochten we een script bedenken. Toen kon iedereen met zijn filmpje beginnen. Uiteindelijk mochten we de filmpjes vrijdag met de hele klas bekijken.

Opmerking: ‘ik vond dat het erg leuk met Marit!!!’, omdat: ‘het leerzaam en interessant was’.

Izo & DaanR

 

Werken aan de Rede van Texel op school

Groep 6/7/8 kreeg een opdracht om in groepjes van drie, twee belangrijke personen te ontdekken en daar een presentatie over te

maken. Eerst bespraken we met ze allen welke personen er in de gouden eeuw leefden, daarna wat je met je persoon kon doen, toen

gingen we aan de slag met informatie zoeken. Als je dat hebt gedaan dan ga je met je presentatie bezig. Je kan bijvoorbeeld een kijkdoos

maken over je persoon of een modeshow. De informatie die je daarvoor hebt opgezocht moet je er ook in verwerken. Je moet

uiteindelijk het gaan presenteren.

We vinden het soms wel een moeilijk onderwerp maar wel heel interessant.

Ellis & Femke

 

Verslag: musical, band en uitzending tv

Woensdag 21 juni was sail op de haven van Oudeschild daar was een grote musical van alle groep 5 tot en met 8 van heel Texel. De band was van onze school daar in zaten: Dani, Mathijs, Ties k, Jesse, Wander, Daan m, Marieke, Corné, Daniël, Benjamin, Femke, Izo, Luwe, Ties L, Wiebe, Daan R en juf Heike Juf Mariken dirigeerde de band en Wobbe hiep met de ritme instrumenten. Iedereen vond het leuk en bijna iedereen kon alle liedjes meezingen. Het was heel erg gezellig. Groep 5/6 had een stukje in de musical. Er waren zo’n 850 kinderen het jeugdjournaal en tv nh was er ook bij.

Ties L & Jesse

 

Bezoek schepen Oudeschild

We gingen we met 3/4 5/6 en 7/8 naar de pre sail in Oudeschild. Groep 5/6 ging met de bus en 7/8 ging met de auto. De spelers van de band moesten gelijk naar de pre sail de andere kinderen uit groep 7/8 mochten kijken bij de wezenputten. En daar werd allemaal uitleg gegeven over de putten.  Daarna gingen we met z’n allen naar het speelschip, toen we waren uitgespeeld mocht groep 3/4 een maatje uitzoeken. Zodat die op hem/haar kon letten. Toen we daar aankwamen gingen we eerst op een groot schip genaamd Nao Victoria kijken. Daar kregen we een rondleiding, die meneer sprak Engels en daarom vertaalde juf Nienke het voor ons. We mochten niet naar boven omdat het schip daar stuk was. Toen gingen we naar de musical kijken. Toen dat af was gingen we op nog een schip met heel groep 7/8 die heette de Boa.

Alleen daar kregen we geen rondleiding maar alleen een beetje informatie. Gelukkig mochten we daar wel vrij rondkijken, behalve beneden omdat daar mensen aan het slapen waren. En we maakten aan het einde nog 2 foto’s 1 van groep 7 en 1 van groep 8 Het was heel gezellig namens heel groep 3/4 5/6 en 7/8 !!!!!!!!

Guusje & Maxime

 

De tour in de Amsterdam (scheepsvaartmuseum)

Wij kregen een rondleiding op de replica van de Amsterdam. We kregen even het gevoel of

dat we in de V.O.C tijd zaten. We kregen veel dingen te zien over hoe het in die tijd ging.

zoals: de straffen in die tijd, hoe de hoge heren sliepen, hoe ze naar de wc gingen. enz. we

konden ook voelen hoe zwaar het leven daar toen was. Dus wij weten nu hoe het leven aan

boord van de Amsterdam was. Kortom een leuke en heel leerzame middag.

Liam & Iva

 

Het scheepvaartmuseum

Toen we aankwamen gingen we door een hele grote poort.

We stonden gelijk midden in het museum het dak was heel erg mooi.

Je zag overal stalen stangen en de lucht

Iedereen moest natuurlijk na de rit nodig naar de wc.

We liepen de trap af en het leek wel alsof we in een kasteel waren beland.

Er waren mooie muren en gangen het was net een doolhof.

We kregen daarna een rondleiding van Marit, Hanna en Enzo.

Het was heel erg interessant en super gezellig.

We kregen informatie over de V.O.C en over allerlei schepen.

Het was wel heel heftig dat al die slaven naast elkaar lagen op een schip.

Het thema op school is de V.O.C daar hebben we nu veel meer over geleerd.

Daarna was het afgelopen we stapten allemaal weer de bus in op naar het speelpark.

Ella & Sofie

 

Buiten speelpark De Swaan

De groepen ⅚ en ⅞ hadden 22 juni een schoolreisje naar het buiten speelpark De Swaan. Op het begin gingen we ons allemaal verzamelen. daar vertelde juf ons over de 10 sleutels voor de waterfietsen. Op de waterfietsen gingen sommigen overstappen en dat was erg leuk en uiteindelijk waren we met 8 mensen op 1 waterfiets.

Ook was er een enorm water bed wat heel glad was, dat was super grappig.

Er waren 2 grote springkussens, een circuit om te karten, een eng spookhuis (die niet super eng was) waar we mensen gingen laten schrikken en een soort sprookjes bos waar allemaal pratende poppen waren.

Uiteindelijk kregen we het nieuws van de juffen dat er een onweersbui aan kwam. Toen hadden we besloten, dat we maar naar binnen gingen. dus dat was het voor het buiten gedeelte

Dani en Daniël

 

Speelpark de Swaan binnen

Binnen in speelpark de Swaan was het heel leuk en gezellig. Ze hadden een disco en een bar. In de disco kregen wij een patatje en wat limonade. De planning was veranderd, omdat het ging onweren. Daarom gingen we een kwartier later naar binnen. Je had daar in de schuur ook een piano staan, daar gingen veel kinderen op spelen. We gingen ook met juf Nienke een leuk spel spelen wat heet ‘op schoot’. Aan het einde, voor dat we naar de bus gingen, kregen we ook nog een ijsje. Dus de conclusie is dat het binnen gezellig en leuk was!

Mathijs & Karst

 

 

Schoolreis met de bus.

Iedereen moest om 8.25 op school zijn. Om 8.30 kwam de bus ons ophalen en gingen we weg. We hadden een bus zitplaatsverdeling; je mocht zelf maatjes maken en groep 7/8 moest achterin en groep 5/6 moest voorin. De hele reis mochten we kletsen, spelletjes doen, dus ook spelletjes die uit een doos komen en we mochten eten en drinken en snoepen. Op de boot gingen we beneden staan en gingen we met z’n allen naar boven lopen en we moesten rond dat speeleilandje blijven op de nieuwe boot. We kwamen bij het scheepvaartmuseum om 11.00 en werden weer om 12.45 uur opgehaald, en we kwamen 13.15 bij de Swaan en werden weer om 16.30 opgehaald. Jette had een leuk idee toen we weer op Texel waren, en dat is: in plaats van verstoppen waren we er echt niet, bij het schoolplein werden we afgezet en renden we van achter naar de ouders toe, alleen onze ouders hadden ons jammer genoeg gezien.

Amy en Sara

 

Pannatoernooi

Er waren 6 teams in de bovenbouw en 4 in de onderbouw.

Er konden 2 wedstrijden tegelijk gespeeld worden.

Als je een panna maakte won je met tien nul. Anders tellen de doelpunten alleen.

Het was super spannend maar er is een uitslag gekomen.

In de bovenbouw wonnen Daan V en Ties K e de tweede plek in de bovenbouw was voor Karst en Mathijs. Die mogen met zijn vieren door naar Den Burg

en in de onderbouw werden Wander en Fleur eerste en Joas en Aron werden tweede.

De anderen deden het ook heel goed.

Het was zo leuk als je een wedstrijd had gewonnen en die spanning was niet normaal.

Ties & Daan V

 

 

Een gedachte over “De week van groep7/8

  1. Ha lieve Strenders,

    Wat leuk om jullie verslagen te lezen. Het was super leuk om jullie les te geven en te ontvangen in Het Scheepvaartmuseum.

    Groetjes,
    Marit

Reacties zijn gesloten.