Vandaag ging groep 5/6 met de bus naar Pre Sail. Er waren 9 verschillende scholen (inclusief De Vliekotter). En het podium was minder groot dan groep 5/6 had verwacht. Wij (De Vliekotter) waren nummer 5, dus wij mochten als vijfde optreden. We hadden heel veel verschillende liedjes gezongen. En we mochten op een nagemaakt VOC schip, De Noa Victoria (een replica). En ook werden sommige kinderen van de Vliekotter geïnterviewd. En tussendoor mochten we een koekje en een pakje drinken. Toen gingen we terug naar de school met de bus.

Eve

De VOC   -We zijn naar pre sail geweest. We moesten optreden op een groot podium in de haven. Er was ook een school band. En we hadden ook rollen gekregen. Bij het liedje ‘wij zijn piraten’ deden we alsof we piraten waren. We mochten kijken op de boot Noa Viktoria …. Sterrelijn

De VOC- Pre sail

We gingen met de Texel tours bus naar pre sail. Daar gingen we wat kijken naar boten. Ook heette een boot de: Nao Victoria en toen gingen we op het podium zingen en dansen. Er  waren 800 kinderen! Daarna gingen we weer terug naar school.

Monika

Schoolreis

Schoolreis wij zijn eerst naar de Noa Victoria geweest daar kregen we uitleg in het Engels. De Noa Victoria is  een boot  hij [of zij]  is precies na gemaakt zoals hij was. Ze is voor een deel kapot gegaan  doordat ze tegen de haven is geknald. Nu maar naar sail. Sail is een toneel waar we hebben opgetreden met alle scholen van Texel.  Er waren mensen van tv die gingen interviewen wij komen op tv!!! Milou