Persbericht OCT

Het volgende bericht heeft u via de mail ontvangen: ( zo niet wilt u dit dan melden, want dan hebben we geen juist mailadres )

Met vreugde en trots ondertekenden schoolbesturen en de gemeente Texel op 12 mei 2017 de overeenkomsten voor de realisatie van het Onderwijs Centrum Texel (OCT). Met deze ondertekening en het eerdere positieve besluit op de financiering door de gemeenteraad, is de weg voor schoolbesturen vrij om als bouwheer te starten met de realisatie van het OCT. Naar verwachting start de bouw eind 2018 en is de ingebruikname van het OCT in schooljaar 2019- 2020. ( korte versie)

Cito eind

Groep 8 heeft de eindtoets half april gemaakt, daarmee hebben de kinderen laten zien wat zij in de 8 jaar basisschool hebben geleerd. De school heeft alle uitslagen, in de vorm van een  leerling rapport met daarin de toets uitslag en een advies over de soort middelbare school die daar het beste bij past, inmiddels ontvangen. De kinderen hebben met elkaar een mooi schoolgemiddelde behaald. Om trots op te zijn! 

 Pannaveld

Het pannaveld wat achter de tennisbaan ligt mag naar ons schoolplein komen. Dat wordt een hele klus, maar met hulp van ouders, bedrijven uit Oosterend en omgeving zou dat toch voor de zomervakantie moeten gaan lukken. De kinderen kijken er al flink naar uit. We komen hierover later opnieuw in de lucht! Maar mocht u de handen uit de mouwen willen steken, meldt u zich dan alvast bij de leerkracht van uw kind.

Thema VOC afsluiting

We zijn al voorzichtig hier en daar begonnen met het thema en we weten al dat we woensdag 5 juli dit thema gaan afsluiten om 17.15 uur met een tentoonstelling. Tijdens die tentoonstelling gaat er nog meer gebeuren, dat is nu nog een verrassing. We verwachten uiteraard alle ouders!

Groepsindeling schooljaar 2017-2018

Volgend schooljaar kunnen we weer opnieuw werken met vier combinatiegroepen, nl. groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8.

De leerkrachten die in deze groepen gaan werken zijn: juf Liza, juf Marieke, juf Helga, juf Harriet, juf Nienke en juf Heike. U krijgt nog bericht wie er in welke groep en op welke dagen werkt.

Afscheid juf Klaartje en juf Resi

U zult vast onze kleuterjuffen in bovenstaand berichtje hebben gemist. Zij gaan beiden eind dit schooljaar met pensioen. Zij hebben er voor gekozen in plaats van een cadeau/receptie te ontvangen een cadeau te géven aan de hele school. Dinsdag 18 juli komt  een circus naar Oosterend. Deze circusmensen gaan met de kinderen een voorstelling voorbereiden.

Voor u alvast belangrijk te noteren:

Circusvoorstelling dinsdag 18 juli  13.30-14.30 uur. ( daarna op school koffie/thee en taart en ijs voor de kinderen)

Hemelvaart

Donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei zijn we vrij (Hemelvaart)

Cito-toetsweek

De Cito-toetsweken hebben we rond de Pinkstervakantie gepland.  Wanneer er nog toetsen ingehaald moeten worden vindt dit plaats in de week van 12 juni.

Pinkstervakantie

In de week van maandag 5 juni (Pinksteren) tot 9 juni zijn we de hele week vrij.

 

Podium van groep 1/2:” één, twee kopje thee!” 

 

Vriendelijke groet, Team Vliekotter

 

 

Agenda 

 

Datum
Groep 7/8 schrijver in de bieb Maandag 22 mei 11.00 uur
Cito toetsen Week voor en na de pinkstervakantie
Pinkstervakantie Maandag 5 t/m vrijdag 9 juni
MR vergadert Dinsdag 13 juni
Groep 3/4 atletiekochtend Vrijdag 16 juni
Panna voorrondes groep 3,4,5 en groep 6,7,8 Woensdag 21 juni 13.30-15.30
Pre-sail  opening Woensdagochtend 21 juni
Groep 3/4 schrijver in de bieb Vrijdag 23 juni 9.00 uur
Groep 5/6 schrijver in de bieb Vrijdag 23 juni  10.00 uur
Studiemiddag: kinderen vrij Donderdag 29 juni v.a. 12.15 uur
Groep 7/8 Slagbal Maandag 3 juli
Afsluiting Thema VOC Woensdag 5 juli 17.15 uur
Portfolio mee Vrijdag 7 juli
CJG inloopmoment Maandag 10 juli
Portfoliogesprekken Week 10 juli
Schoolfeest: circus  in de Bijenkorf Dinsdag 18 juli 13.30-14.30
Afscheid groep 8 Donderdag 20 juli
Start zomervakantie Vrijdag 21 juli 12.15 uur