Groep 3 en 4 heeft weer van alles gedaan de afgelopen tijd…

In maart waren we bezig met het thema “Rondje Texel” i.v.m. de duurzame leerlijn door de hele school.

Als afsluiting gingen we 5 april echt een rondje Texel. We begonnen bij de boot en reden zo langs de dijk richting de vuurtoren en langs de duinen weer terug. We kregen allemaal een eigen kaart van Texel mee en konden de rit zo proberen te volgen. Onderweg waren er opdrachten en vragen te beantwoorden. Daar gingen we later op school mee verder. Bijv. “Neem in een potje wat zeewater en zand mee” of “Hoe heet het gebouw dicht bij de boot en wat onderzoeken ze daar?” Natuurlijk ging Tim mee op avontuur!

  

We eindigden bij Jannechien en Floor op de boerderij waar we de melkput bekeken, verse melk mochten proeven en allerlei dieren mochten knuffelen en aaien.

  

We kregen krieleitjes en eendeneieren mee, die we konden proeven tijdens de kijkavond de dag erna.

 

Woensdag 22 maart deden we met de hele school mee met de Grote Rekendag. De hele ochtend waren we bezig met optellen, uitrekenen, overleggen, meten, gooien, dobbelen, samenwerken…leren rekenen door DOEN.

We kregen o.a. allemaal ons eigen huisnummer en maakten zo een straat met ieder huisje op de juiste plek. “Ojee, heb jij ook nummer 1…dan ben jij 1A en ik 1B!”, “Jij bent weer even…hup, naar de overkant!”. Vast een gezellig straatje!

  

 

De donderdag voor Pasen gingen we met de kleuters om de beurt eieren zoeken en verstoppen. Altijd weer leuk èn spannend! De eieren waren dit jaar wel heel goed verstopt.

Daarnaast werkten we rond het thema “Vis” en “Nieuw leven” richting het Paasverhaal.

Omdat de bovenbouw ons altijd voorleest tijdens de Boekenweek, ons helpt met o.a. veters strikken en ook wel met ons speelt in de pauze maken wij graag altijd iets voor hen in deze tijd van “goed zijn voor elkaar”.

Dit jaar was dat een Paaseipuzzeltje met een Paaswens achterop.

Wat ontzettend leuk dat er daarna een lief bedankkaartje terug komt uit groep 5/6 en 7/8! Die hangt een tijdje op het “prikbord”. Een klein gebaar, maar zo’n groot plezier!

 

 

We hebben 2 weken een stage meester in de groep gehad, Ben Bakker, 3e klas OSG. Wat leuk om weer een meester te mogen verwelkomen! Sommen uitleggen, een dictee geven, voorlezen, een spelletje doen, een tekenopdracht…geen probleem voor Ben. En in de pauze lekker mee voetballen!

Bedankt Ben, we hebben een plezierige tijd gehad met jou in de groep. Veel succes verder en …kom je nog ’s langs?

 

Het vieren van Koningsdag was de laatste dag voor de vakantie. Volgens traditie begonnen we de dag met het Koningsspelenlied in de hal, dit jaar “Okido”. En alle groepen konden zich goed vermaken in de “speeltuin”, uitgezet in de gymzaal van de Bijenkorf.

Een fijne vakantieweek en tot de volgende keer!

Groetjes groep 3 en 4