De Vliekotter werkt aan het thema ‘de duurzame leerlijn’. In groep 5/6 werken de kinderen in een circuit aan proefjes en spellen die te maken hebben met energie. Er worden stroomkringen gebouwd, een zeilwagen- een auto die op windenergie rijdt- en een zonneoven om marshmallows in te roosteren! Goede besparingstips komen op een poster, zodat we die goed kunnen onthouden.

             

Deze week is er een extra uitdaging van Squla. In samenwerking met Unicef sparen we voor zakjes pindapasta, om de ondervoeding bij kinderen tegen te gaan. We hopen morgen samen met andere scholen in Nederland 10.000 zakjes bij elkaar gespaard te hebben. We doen dat door goede antwoorden te geven op quizvragen. Een van de kinderen bedient het digibord. De klas steekt een kaartje omhoog met antwoord A,B,C of D. Er zijn nu meer dan 9000 zakjes verdiend, dus het gaat ons vast lukken!

 

Op het bord hangt een rooster voor de boekenkring. Als je aan de beurt bent, mag je vertellen over je boek. Je mag een stukje voorlezen en vertellen waarom je het boek gekozen hebt.

Op woensdag 5 april gaan we een kijkje nemen in de eendenkooi. Albert Hoven heeft ons daarvoor uitgenodigd en hij zal onze gids zijn. We gaan er op de fiets naar toe. Helpt u herinneren dat uw kind die dag op de fiets naar school komt?

Op vrijdagochtend 7 april is de afsluiting van IMV. De ouders van de kinderen van groep 5 en andere belangstellenden zijn om 11:00 van harte welkom in de Nederlands Hervormde Kerk te Den Burg (Binnenburg) om naar het concert te komen luisteren. De kinderen van groep 4 zullen hier ook bij zijn, zodat ze al een voorproefje hebben op hun IMV-lessen. En natuurlijk worden er weer een paar helpende auto’s gevraagd.  De kinderen van groep 5 moeten er om 10.00 al zijn en de 7 kinderen uit groep 4 worden tegen 11:00 verwacht. Er hangt een briefje op de deur!

Groeten van groep 5/6