Anemoone

Verslag Ties List en Luwe Hendriks

Groep 7/8 was donderdag 9 februari 207 naar Anemoone geweest. Dat is een bollenbedrijf. Daar was een mevrouw Ingrid. En die had 3 werknemers. Dat waren allemaal mannen en Ingrid had 1 hond die een beetje doof was. Hij was wel heel lief. Bij Anemoone hadden ze allemaal tulpen. Maar die konden buiten nog niet groeien, dus werden ze in een kas geplant. Dat deden ze rond november. En als ze klaar waren werden ze uit de grond gehaald. En daarna werden de bollen van de tulpen af gehaald in een machine. Vervolgens gingen ze over een lopende band. En daar werden er door een werknemer bosjes van tien tulpen gemaakt. Daarna werden er elastiekjes om gedaan, ook met een machine. Toen werden de tulpen op maat gesneden en een plasticje om heen gedaan. Daarna werden ze verkocht. En de bollen gingen in een hele grote bak. En dan konden die het volgende jaar weer geplant worden.