Welkom

Jayden, broertje van Yentel is vier jaar geworden! Welkom bij ons op school, we wensen hem een fijne schooltijd op de Vliekotter! 

Afsluiting IMV

Groep 5 heeft ons vandaag verrast met een muzikaal concert, als afsluiting van de eerste periode IMV. Slagwerk en keyboard spelers wisselden elkaar af of speelden samen. Ouders deden spontaan mee met het dansje op “doo be doo” en “we will we will rock you”. 

Uitnodiging Kerstfeest

De volgende uitnodiging heeft u via uw (oudste) kind ontvangen: 

De kinderen van de Vliekotter gaan samen met hun ouders/verzorgers  “Op weg naar Bethlehem”. 

Woensdag 21 december 2016  Gezamenlijke start 17.00 uur op de Vliekotter. 

Beste ouders en verzorgers, 

Dit jaar vieren we kerst met een speciale wandeling door het dorp, langs een levende kerststal.

Jullie gaan samen met de kinderen ‘Op weg naar Bethlehem’. 

Net als 2016 jaar geleden komt er een bevel van keizer Augustus dat een ieder zich moet laten inschrijven in zijn geboorteplaats. De kinderen kruipen in de huid van Jozef en Maria en gaan ook echt op weg naar Bethlehem. Natuurlijk moeten ook de kinderen zich inschrijven . En net als Jozef en Maria komen ze Romeinse soldaten en medereizigers tegen en gaan ze op zoek naar een overnachtingsplek in een herberg. 

Zullen zij tijdens de wandeling ook Jozef en Maria tegen komen? Of de herders, de engelen en de wijzen uit het Oosten? 

Om 17.00 uur starten we op de Vliekotter met het zingen van 3 liederen.  De schoolband zal het schoolkoor begeleiden. Alle kinderen musiceren mee.

Het is dus belangrijk dat ouders en alle kinderen precies om 16.55 uur op school zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen! 

Vervolgens start elke 3 minuten een aantal gezinnen met de wandeling. (overzicht met alle starttijden vind u in de nieuwsbrief op de website.)  Het is zeer belangrijk dat de families op tijd starten, bij elkaar blijven en geen andere groepen inhalen. De kinderen spelen de hoofdrol en we rekenen er op dat jullie als ouders de kinderen zo goed mogelijk begeleiden in het spel tijdens deze wandeling. 

Zeker 45 vrijwilligers zetten zich in om er voor iedereen een fantastische wandeling van te maken. 

Voor de wachtenden staat er buiten een krentenbolletje en lekkere warme chocolademelk (of limonade) klaar. 

Als u een vroege starttijd hebt, kunt u ná de wandeling van dit lekkers genieten. U kunt zich tijdens het wachten lekker warmen aan het vuurtje in de vuurkorf, maar let wel op de veiligheid van uw kinderen.

In de school ligt tevens een aantal spel- en knutselactiviteiten klaar die u samen met uw kind(eren) kunt doen. Let wel; we vragen u deze activiteiten zelf te begeleiden, omdat alle leerkrachten andere taken hebben deze avond. 

De wandeling zal rond 19.00 uur zijn afgelopen en we zullen de spel- en knutselactiviteiten dan opbergen en de vuren doven. 

De vrijwilligers zullen daarna nog even napraten en opruimen. 

De lestijden van vrijdagmiddag verplaatsen naar deze woensdagmiddag/avond, zodat voor iedereen vrijdagmiddag om 12.15 uur de kerstvakantie kan beginnen. 

We hopen op een mooie kerstwandeling!

Hieronder kunt uw starttijd voor de wandeling opzoeken. Nogmaals: We openen het kerstfeest om 17.00 uur met alle kinderen en ouders!


Herhaalde oproep:Kerstmarkt

Zaterdag 17 december staan we namens school op de kerstmarkt om een extraatje te verdienen zodat we de schoolreisjes en andere activiteiten van uw kind nog leuker kunnen maken. Hierbij hebben wij uw hulp nodig om de kraam te bemannen en te bevoorraden. Wij verkopen koffie, thee, limonade, chocolademelk, taart en snert.  Intekenlijst hangt in de hal van de school! Het is maar voor een half uurtje…..

CJG inloop 

Schoolmaatschappelijk werker Cecil van Tiel van het Centrum voor Jeugd en Gezin, is maandag 9 januari van 8.30 tot 11.30 uur op school aanwezig. U kunt vrij binnenlopen en eventueel vragen stellen zonder daarvoor een afspraak te maken.

We verwijzen u naar de CJG site, daar kunt u alle inloopmomenten vinden.

Kerstvakantie 

De vakantie begint voor alle kinderen vrijdag 23 december om 12.15 uur. Op maandag 9 januari openen we het  jaar om 8.30 uur met een “nieuwjaarsreceptie”, voor alle kinderen met een oliebol en voor ouders met koffie/thee en een oliebol. We hopen u te zien!

Team Vliekotter wenst iedereen sfeervolle Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2017 ! 

 

Schaatspret in Alkmaar

Sportservice Texel organiseert op dinsdag 27 december 2016 een schaatsfestijn voor de kinderen uit de groepen 6 t/m 8 en de jeugd van de OSG.

Het schaatsfestijn vindt plaats op de kunstijsbaan De Meent in Alkmaar.

We gaan met zijn allen naar de ijsbaan en verzamelen om 10.30 uur bij het gemeentehuis van Texel. De bus van TexelTours brengt ons naar Alkmaar en zorgt er ook voor dat iedereen met de boot van 16.30 uur rond 17.00 uur weer terug is bij het gemeentehuis.
Tijdens het schaatsfestijn maak je in de vorm van clinics kennis met twee schaatsonderdelen zoals ijshockeyen, ijsdansen en/of schaatsles. Na afloop van de clinics heb je nog tijd om vrij te schaatsen.

Schaatsen en handschoenen moet je zelf meenemen of je moet schaatsen huren maar dan komen er extra kosten bij.
De kosten zijn € 7,50 per persoon en daar zijn de kosten van vervoer van bus en boot bij inbegrepen.

Opgave is mogelijk via www.sportservicetexel.nl  Geef je snel op want vol is vol. Meer info: 0222-322815 of mail naar sportservicetexel@texel.com

Sportinstuif voor de jeugd in kerstvakantie

Sportservice Texel organiseert in de kerstvakantie een sportinstuif voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8. Op donderdagmiddag 29 december zijn de kinderen van harte welkom in sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

De sportinstuif begint om 13.15 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.
Tijdens de Sportinstuif kunnen kinderen kennismaken met diverse sporten zoals bijvoorbeeld; Freerunning, pannavoetbal, unihockey en tennis (dynamic). Daarnaast is er ook een tumblingbaan van de GVT aanwezig waar heerlijk op gesprongen kan worden.

De kinderen hoeven zich niet vooraf aan te melden en de deelname is gratis.

Er wordt verwacht dat de kinderen in sportkleding en op zaalschoenen aan de sportinstuif mee zullen doen.

De sportinstuif wordt georganiseerd door Sportservice Texel in samenwerking met de deelnemende verenigingen en/of begeleiders.

 

 

Agenda 

 

Datum
Kerstfeest Woensdag 21 december 17.00 uur
Kerstvakantie start voor alle kinderen vanaf 12.15 uur Vrijdag 23 december
Nieuwjaarsreceptie Maandag 9 januari  8.30 uur
CJG inloopmoment Maandag 9 januari 8.30-11.30
Start 2e periode IMV groep 5 Donderdag 12 januari
Identiteitscommissie vergadert Dinsdag 24 januari
Podium groep 5/6 Donderdag 26 januari 14.00
Portfolio’s mee Vrijdag 10 februari
CJG inloopmoment Maandag 13 februari 8.30-11.30
Driehoekgesprekken (kind-ouder-leerkracht) Week 13 februari