In het kader van de levolessen en de aanloopperiode naar Kerst, gaan we zeer binnenkort in groep 7/8 tijdens de lunch de serie Jezus en Josefine kijken. Deze serie geeft een eigentijds verhaal weer, waarin Josefine van 12 een hekel heeft aan het Kerstfeest, omdat ze dan zelf ook jarig is. Ze heeft veel liever dat Kerst voortaan in de zomer wordt gevierd. Via een geheimzinnige tijdmachine reist ze heen en weer tussen heden en verleden. In het bijbelse Nazareth maakt ze kennis met de jonge Jezus, aan wie ze vertelt waar ze vandaan komt. Samen reizen ze naar het heden, waar Jezus kennis maakt met de familie en vrienden van Josefine. Josefine en Jezus worden goede vrienden en Josefine komt erachter dat ze door in het verleden dingen te veranderen, invloed heeft op de tijd waarin ze zelf leeft. Als ze maar de juiste dingen in het verleden aanpast, kan ze Kerst straks misschien wel √©cht in de zomer gaan vieren! Maar het verhaal heeft ook een keerzijde. Heden en verleden kunnen niet zonder meer door elkaar worden gehaald. Samen beleven we mee wat er gebeurt als Jezus’ vader Jozef de mobiele telefoon van Josefine vindt in het jaar 0, maar ook hoe gevaarlijk het kan zijn om de geschiedenis te veranderen‚Ķ