Vanaf vrijdag 18 november doet groep 7/8 mee aan MediaMasters! MediaMasters is een interactieve game die scholen een kans biedt om op een toegankelijke en uitdagende manier met media in de klas aan de slag te gaan. Spelenderwijs leren de leerlingen meer over de kansen en de gevaren die media bieden. De game wordt op heel veel scholen tegelijk gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (18 t/m 25 november 2016) gedurende één uur per dag. Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met zogeheten MediaMissies. Dit zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. Tijdens de opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep tijdens een opdracht waarin ook de ouders worden betrokken.  Zo worden zij met én van elkaar mediawijzer. Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan.