Oktober was een maand vol activtiteiten.

4 oktober, dierendag, hadden we ineens extra stoelen nodig, voor alle knuffels die met de kinderen mee naar school mochten. Op de Ipad stond een app, waarop je kon leren om goede huisdierenverzorger te worden. En dat werd beloond met een diploma! img_0157

En toen werd het Kinderboekenweek… Een week in het teken van mooie kinderboeken en in het teken van opa’s en oma’s. We hebben gezongen en gedanst met Kinderen voor Kinderen. Er is een boek voorgelezen over oma’s en opa’s, maar het ging ook over opa’s, oma’s van lang geleden. Zo ontdekten we dat mensen vroeger lekker in het hooi sliepen tussen het vee en dat een bedstee een gezellige kast in de muur was. Maar hoe ziet het leven van jullie kleinkinderen er eigenlijk uit? Bestaat er dan what’s app of stuur je een berichtje dan anders? En hoe is het dan op school? Groepjes hebben hierover met elkaar gebrainstormd en zijn aan het werk gegaan om hun idee te kunnen presenteren. Er wordt nog druk voorbereid aan toneelstukken en geknutseld aan nieuwe uitvindingen.  Tussendoor heeft iedereen een mooi boek uitgezocht om voor te lezen aan een kind uit groep 1/2.

20161006_105639                   20161006_105534                     20161006_105953

Maurice Christo, een kunstenaar kwam bij ons in de klas. De kinderen namen een voorwerp mee dat hen aan opa of oma deed denken. In tweetallen werd een stilleven gemaakt van fruit en die ‘oude’ spullen. Maurice hielp ons daarbij.

img_6879-1                                                                            20161010_095449

Het stilleven is later op het platte vlak (met een foto als hulp) weergegeven met sitspapier. De vormen zijn uitgeknipt en opgeplakt. Het zijn echte kunstwerken geworden, maar ook van het rangschikken en componeren hebben we volop genoten.

Vandaag was er dan ook nog het lijnbal toernooi. Tijdens de gymlessen is al volop getraind om dit toernooi tot een succes te maken. En dat is gelukt! Het was een sportieve en gezellige dag in sporthal Ons Genoegen met alle scholen uit de buitendorpen.

Eve en Jasmijn in actie

Het sportiefste team wordt in het zonnetje gezet!
Het sportiefste team wordt in het zonnetje gezet!

20161013_084542

Een hele klas vol met kikk toppers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “groep 5/6 in oktober

Reacties zijn gesloten.