De eerste weken in groep 7/8

De eerste weken van het schooljaar zitten erop en we kijken terug op een goede start. Voor veel kinderen is de overgang naar de bovenbouw een grote stap en het is best even wennen dat de hoeveelheid werk en het werktempo toeneemt. Maar gelukkig leren we van en met elkaar en de kinderen van groep 8 zijn prima tutoren die hun klasgenootjes van groep 7 wegwijs kunnen maken in de bovenbouw.

In de eerste week hebben we veel aandacht besteed aan de groepsvorming. Door middel van leuke spelletjes, serieuze gesprekken en het maken van een Kijk dit ben ik! boek en een kanjerposter, hebben we onszelf en elkaar beter leren kennen.

kanjerposters       sofie-ella-samen

Dit jaar proberen we het werken met de Ipad tijdens de rekenles uit. Aan het begin was dat best even wennen, ook voor de juffen, maar inmiddels weten de kinderen helemaal hun weg in de digitale rekenmethode en wordt het steeds vanzelfsprekender.

Groep  7 werkt dit jaar ook voor het eerst met een echte agenda, deze hebben ze afgelopen week gekregen en het is de bedoeling dat de agenda altijd mee naar school wordt genomen. Elke ochtend nemen de kinderen het werk voor die dag over in deze agenda, zodat ze steeds op kunnen zoeken wat hun taken voor die dag/week zijn. Zo wennen we al een beetje aan de manier van werken straks op het voortgezet onderwijs.

Ook de kanjerkring is nieuw voor groep 7: op vrijdagmiddag staat er iemand extra in het zonnetje. Dat is onze kanjer van de week. Alle kinderen uit de groep lezen dan een zelfgeschreven compliment aan de kanjer voor, die daar de mooiste complimenten uit mag kiezen en deze op zijn kanjerposter mag plakken. De kinderen hebben met elkaar afgesproken dat de kanjer van de week mag trakteren als hij/zij dat wil.

Bijna alle kinderen van groep 8 hebben vorig jaar hun typediploma gehaald en daar zijn we best trots op! Ze geven nu het stokje door aan groep 7, die al druk bezig is in het programma Typeworld. Succes jongens en meiden!