Aan het einde van deze derde schoolweek leek het ons een goed idee om even te berichten van onze belevenissen, want er is alweer een heleboel gebeurd.

Op 29 augustus gingen (voor sommigen eindelijk!) de deuren van school weer open en mochten we beginnen aan de ontdekkingsreis van schooljaar 2016-2017. Het is voor iedereen weer even wennen in het begin, een nieuwe groep-soms een nieuwe juf- een nieuw lokaal. We hebben dan ook uitgebreid de tijd genomen voor deze kennismaking; door leuke spelletjes hebben we elkaar beter leren kennen, er zijn afspraken met elkaar gemaakt en er is een taakverdeling in de klas.

char-jas-cor
‘huisje-bewoner-storm’is een spel waarbij je goed moet samenwerken!
lynn-mar
aardrijkskunde les van juf Hanna, met de kaart van Texel

Het dagrooster begint al aardig te wennen, net als het plannen op de werkbrief. Groep 5 speelt thuis misschien al de sterren van de hemel op het keyboard of de djembé.

En hoe beschrijven de kinderen het zelf?

Hoe het is op school

We leren veel op school. De juffen zijn heel aardig ze heten: Harriet , Liza en  Hannah.  

Juf Liza werkt ook op een andere school maar ze komt altijd op vrijdag bij ons in de klas.

Juf Hariet is onze standaard juf ze is heel lief alleen ze vergeet heel snel dingen.

En juf Hannah komt stagelopen ze is heel aardig en komt altijd op dinsdag.

Ik zit met 20 mensen in de klas. 5  en 6 zit bij elkaar.

Imme 

Vandaag begon ik met een dictee. En daarna ging ik aan mijn weektaak van rekenen bladzijde 10 som 6. En toen ging ik bezig met spelling. Blok 1 les 4. En we zijn er aan toe aan de pauze en we hebben lekker buiten gespeeld en toen was de pauze voorbij. En toen gingen we 15 minuten lezen. En toen gingen we bezig met aardrijkskunde. Dat deed ik samen met Charlize en Esther we gingen een kaart van Texel goed invullen. En toen hadden we pauze. En toen gingen we bezig met taal. En daarna hadden we zelfstandig werken. En daarna hadden we vreedzame school. En dat was het voor vandaag. De groetjes van Eve.    

naod-en-benjamin-racelezen
welk woord schrijf ik op je rug?

Wordt binnenkort vervolgd!

Groeten van groep 5/6