Aziërsaziers

Ons bedrijfje heette de Aziërs. Ons werelddeel die we hebben gekozen was Azië. En we hebben saté met stokbrood verkocht. We zijn op dit idee gekomen door juf Nienke want die heeft gezegd dat saté goed bij Azië paste. In ons bedrijfsplan stond dat we saté met stokbrood en gelukskoekjes zouden verkopen. Maar met de gelukskoekjes is het helaas niet gelukt omdat toen we ze gingen inkopen waren ze niet meer in de winkel. Wij hebben de saté voor  € 2,50 verkocht en als we 15 sateetjes zouden verkopen hadden we al winst maar uiteindelijk waren we al om 7 uur helemaal uitverkocht. Wij hebben € 40,- geleend en we hebben € 122,70 omzet gemaakt. Ons kraampje hadden we versierd met vlaggetjes en een leuk kleed en een groot stuk papier met ons logo erop. Het was super leuk!

 

Europe King

Zoals de naam al zegt hadden wij het deel Europa we konden kiezen en kozen dit werelddeel. We verkochten pannenkoeken met slagroom en aardbeien en pannenkoeken met stroop/poedersuiker. Ook hadden wij gewoon bakjes aardbeien en planten in potten. We gingen een beetje brainstormen en toen kwamen er een paar ideeën. europaToen hebben we  een buurtonderzoek gedaan en veel mensen vonden het plan goed. Wij keken naar wat de prijs in de winkels zou zijn en daar uit hebben we prijzen bedacht. We gingen ook onze ideeën aan de (school)bank laten zien vertegenwoordigt door Martin en Ge en zij hielpen ons nog een beetje en daaruit kwam een mooi plan. Voordat de fancy fair begon moesten we alles klaar maken en toen werd het geopend. Daarna kwamen de mensen het was in het begin nog niet zo druk. europa2Maar daarna kwamen er veel mensen en toen waren opeens alle pannenkoeken op en moesten we zelfs nieuwe halen. Uiteindelijk hadden we nog maar 2 pannenkoeken over 1 en een halve krat aardbeien en geen plantjes meer!

We hadden wel wat afgesproken over de kleding. We zouden allemaal donkerblauwe kleren aan doen en ook hadden we ons gezicht als de Europese vlag geschminkt. We hadden verwacht wat meer dan vijftig euro te verdienen. De omzet was ong. 140 euro  en we vonden allemaal erg leuk om te doen.

 

Africo

Mees Sara Ties Daniël Maaike

Het bedrijfsplan had een paar eisen, waar wij ons goed aan hebben gehouden. De eisen zijn:

Er moet een begroting met grafiek in

Iets over het buurtonderzoek

De lening en hoeveel je denkt dat je zal verdienen

En de indeling van de kraam en de tijd

Je bedrijfsnaam en nog veel meer.

Je kon bij onze kraam het bedrijfsplan goed bekijken wat veel mensen ook hebben gedaan.africo

Onze bedrijfsnaam: AFRICO!!

Ons werelddeel: Afrika

Onze namen en taken : Mees de groepsleider/directeur, Ties de verkoper, Daniel degene die gaat over de financiën, Maaike degene die gaat over de indeling en het uiterlijk van de kraam en Sara de secretaresse .

Wat we verkocht hebben: Dierenknuffeltjes groot/klein, dopperflesjes, nougat.

Hoe we op het idee gekomen zijn van alle dingen die we verkocht hebben: we zijn op het idee dierenknuffeltjes gekomen omdat er dieren zijn in Afrika en er zijn er wel dierenknuffeltjes bij de Hema, toch? En de dopperflesjes, nou Ge die had dopperflesjes uit Afrika gehaald uit de wereldwinkel

en we dachten nou dat kunnen we wel verkopen en het zijn best populaire flesjes. En de Nougat; Ge dacht dat het wel bij Afrika hoorde, dus zo zijn we op de ideeën gekomen.

De dag dat we verkochten: 12 Juli op een dinsdag  van 17 tot 20 uur.

De omzet was 259.- euro en daar is het wisselgeld, dat we hebben geleend, van 75 euro al afgehaald. Onze winst dat komt ten goede aan ons schoolplein.

 

De verenigde nacho’s!!!!!!!!

Wij heten de verenigde nacho’s en we hebben  het werelddeel Noord –Amerika gekozen. We verkochten Nacho’s, brownies en appelsap. De brownies en appelsap waren aan het eind uitverkocht. We heten: De verenigde nacho’s omdat we dat een leuke naam vonden. En we hebben Noord-Amerika gekozen omdat we op dat werelddeel veel inzicht hadden en er past heel veel bij Noord-Amerika. We hebben het bedrijfsplan gemaakt waarin staat: de prijzen, het schema en de rollen. De prijzen hebben we bedacht n.a.v. de verenigde nachosprijzen van de pakken en zakken. Zo hebben we bijvoorbeeld appelsap voor €0,50,- per bekertje en het pak kost €2,-. Met de bank hadden we het bedrijfsplan besproken en ze keurden het goed. Daarbij letten ze ook op de prijzen enz.  op 12 juli 2016 was de fancy fair dat was ook de dag van verkoop. De appelsap en de brownies waren aan het eind uitverkocht. We gingen om het half uur wisselen want we wilden zelf natuurlijk ook op de fancy fair rondlopen. Het verkopen zelf ging ook heel goed. Onze omzet was  €68,40,-

Santa Cruz 

Het thema waarin ons kraampje was versierd en waar de producten die verkochten vandaan kwamen was Zuid-Amerika.  We hebben koffie, thee en chocolade verkocht want al die spullen komen uit die regio. IMG-20160712-WA0002We hebben eerst allemaal ideeën op geschreven en met die ideeën zijn we langs de deuren gegaan. Uit ons marktonderzoek was gebleken dat de koffie, thee en chocolade het populairst was. Vervolgens hebben we een bedrijfsplan gemaakt en zijn we in gesprek gegaan met de ‘’bank’’. Op de fancy fair stonden wij buiten. Er was een verdeling gemaakt voor wie er moest “werken” op welke tijd.En we hebben ook een quiz verkocht en de gelukkige winnaar Yentel Kooger heeft een kwarktaart gewonnen.  We hebben 164,90 euro omzet gemaakt.  

Tot slot

De omzet van  totaal € 882,50 is door penningmeesters van de bedrijven samen met de vertegenwoordigers geld tellenvan de schoolbank/adviseurs  t.w. Ge Koot en Martin Koehof afgestort bij de bank in ons dorp.

De totale winst is +/- € 550,-

Wat een prachtig resultaat!!!  Dit bedrag wordt besteed aan het opknappen van het schoolplein. Groep 7/8: jullie zijn kanjers!!!!

Ge, Martin, Jaap en Evaline van de wereldwinkel, Arno Koot rondleiding Spar, Theo en Jan van de Peperhof dank jullie voor jullie geweldige inzet.