20160616_122956 [Desktop Resolutie]

Ik ging naar kasteel Radboud,  er waren ook poppen die waren best eng vond Wiebe en ja hij had gelijk want in de kerker was er een gevangenen met een rat. Er was ook een speurtocht , iedereen mocht een groepje  maken. Ik, Izo, Nels en Lars gingen op tocht door in de kerker ging die gevangenen praten, echt eng. Maar wij waren het eerst die de code kraakte en daarna gingen ik,  Izo en Nels een kanon rodeo doen.

Toen gingen wij naar het belevenissenbos om daar te spelen. Wiebe had een bootje mee en ik was de speed motor, daarna mocht ik varen. Ik, Izo en Nels gingen op het pondje daar gingen we een heel leuk spel doen, we moesten elkaar in het water krijgen en toen gingen we naar Texel. einde

Daan

Schoolreisje

Het was een hele leuke dag. We gingen in auto groepjes naar de boot op het bovendek gingen we met ze allen spelen. Toen moesten we weer naar beneden en gingen we een hele langen reis maken tot we aankwamen in Medemblik. Daar staat een kasteel en het kasteel heet kasteel Radboud. Daar kregen we een rondleiding daarna gingen we een speurtocht doen het waren 10 vragen. Als je alle antwoorden goed had dan kon je met de code de schatkist openen. Buiten gingen we even eten en toen gingen we weer verder rijden. Op weg naar het belevenissen bos toen we daar aankwamen was het helemaal dichtgegroeid. Er waren hele mooie planten er was heel veel water waar je in kon zwemmen.  Er is ook een pondje als je aan een touw trekt dan ga je vooruit. We vielen er ook een keer af dat was heel grappig  ik sprong een keer van een boomstam af dat was spannend joh!!!!!  Er waren eenden en zwanen er waren ook baby zwaantjes zo schattig. Daar achter was een heel bos waar je kon spelen er waren bruggen, touwen en allemaal spannende dingen. Zo als een kabelbaan en hele lange paden daar was het heel spannend. We waren heel leuk aan het spelen ik had heel veel eten mee en ons auto groepje had heel veel snoep mee LEKKER!!!!!!! Toen ik in het bos was en ik met de kabelbaan ging leek het net alsof je tegen een boom aan botste. Dat was heel eng maar ook heel leuk. Als je op palen stond viel je heel snel in het water dat was heel grappig. Toen uiteindelijk moesten we ons weer aankleden dat was jammer, want we waren heel leuk aan het spelen. Het was een hele leuke dag met groep 5/6.  Als ik dit verhaal schrijf  dan heb ik zin om er nog een keer heen te gaan het was een hele  leuke dag.

Groetjes Ella    06- 16-2016

 

P1090685 [Desktop Resolutie]

Schoolreis

Mijn opa reed mee naar kasteel Radbout In Medemblik. en daar kregen we een rondleiding. En daarna gingen we een speurtocht doen. We begonnen in de ridder zaal. Bij numer2,3,4 en 10. Nummer2 deden we eerst. Maar bij nummer8 In de gevangenis drukte een van mijn groepje op een knop. Er begon een pop te praten. Ik was een van de enige van het groepje die voor de vraag  ging. Daarna gingen we naar het belevenis bos. Daar kan je klimmen en op een vlot  varen.

Femke

Schoolreisje

We namen de boot van 9 uur en we moesten 1 uur en 15 minuten rijden, maar gelukkig hadden we wel leuken auto groepjes ik zat met Ella Lars en Daan en we hadden het leuk. Dat we in Meden blik waren waar we in kasteel Radboud een rondleiding kregen en ze gingen ons van alles vertellen over wat daar vroeger gebeurden en wie daar vroegen woonden. Het was eerst een veel groter kasteel maar dat is weg gehaalt of kapot gemaakt en uit eindelijk gingen we nog een speurtocht doen met 10 vragen en de vragen waren verstopt op het kasteel. Er waren veel knopen om op te drukken want anders was het moeilijk om achter de vragen te komen en als je het goed had dan kon je de schatkist kraken waar alle maal nep dingen in zaten en we kregen als laatst een diploma waar iets op stond en toen konden we eindelijk naar het belevenissen bos met de zelfde autogroepje en het was 45 minuten rijden. Toen we er waren gingen we gelijk het water in en er was van alles te doen. Je kon een parkoers doen boven het water en met een boot dat als je aan een touw trekt dat je dan vooruit gaat en er waren boomstammen om op te lopen en je kon ook gewoon zwemmen en er waren ook zwanen met baby’s en er was ook een eend met baby’s  en in een bos een stukje verder op waren allemaal dingen te doen. Je kan er in netten klimmen en over palen lopen op touwen lopen en een kabel baan en er waren bruggetjes en toen mochten we zwemmen en toen daarna gingen we op het vlot met z’n allen en we gleden er wel bijna van af en een keer viel het vlot zelfs om en je kon tussen door ook wat eten of drinken en bij juf kon je je ook laten in smeren en toen ging ik met een paar kinderen naar het bos om allemaal leuken dingen te gaan doen en toen moesten we  weer naar de boot met nieuwe auto groepjes ik zat toen met Sofie en Jette en de bestuurder was Harriët en het was een super leuke dag !

Guusje

Schoolreisje

Donderdag 16 juni 2016                                                                                 Wij gingen met groep 5/6 op school reisje. Eerst gingen we naar kasteel Radboud we kregen  daar eerst een uitleg. Toen gingen we een speurtocht doen ik deed het met Ties, Liam en Wiebe en we kregen ook een diploma van een meneer en een mevrouw. Toen gingen we rijden naar het belevenissenbos het was daar heel leuk. Er was ook een bootje die heel erg wiebelde. We vielen er met ze allen van af. Toen ging ik met Liam, Wiebe, Ryan,  Guusje, Ties  en Jette naar het klimbos. Het was daar heel leuk. En ik had daar mijn hechting open het dee een beetje pijn, gelukkig had opa Jan van alles bij zich.  Ik zat in auto groepjes. Mijn auto groepje was Wiebe, Izo,  Jette en juf Liza En de terug weg zat ik bij: Ties, Corné, Nels. We hadden heel veel snoep in de auto en vooral Wiebe het was heel lekker. En  we gingen ook in de auto heel hard muziek draaien. Toen kwamen we aan bij school.

Imme

Schoolreisje

Wij gingen op 17 Juni 2016 met de hele klas op schoolreisje naar eerst het kasteel Radboud in Medenblik en daarna naar het Belevenissenbos. Bij het kasteel Radboud kregen we eerst een rondleiding daarna gingen we een speurtocht doen in groepjes en je mocht zelf de groepjes kiezen en ik zat bij Wiebe, Ties, Imme en ik. nadat we de code hadden gekraakt hadden gingen we naar het Belevenissenbos. In het Belevenissenbos gingen ik eerst een parcours over het water doen en daarna even lekker zwemmen. toen ik uitgezwommen was gingen Wiebe en ik varen in een opblaas bootje. Nadat we dat hadden gedaan gingen Guusje, Imme , Ties, Jette, Wiebe en ik dieper het bos in oom andere parcours te doen. Op een gegeven moment had Imme last van haar been en gingen Imme, Ties en Guusje terug naar de soort van basis om Imme te ondersteunen. Toen ze weer terug kwamen gingen we met ze alle nog dieper het bos in om nog meer parcours te vinden. Als  Imme, Ties, Guusje en Jette geen zin meer hadden gingen Wiebe en ik op avontuur uit. We gingen naar plekken waar we nog niet waren geweest. Toen wij ook uitgespeeld waren wouden we naar de soort van basis. Maar we waren de weg kwijt. Gelukkig wist ik de weg nog een beetje en kwamen we veilig bij (de soort van) basis. Kort om was het gewoon een hele leuke schoolreis.

Liam

 

P1090696 [Desktop Resolutie]

Meer foto’s zijn te vinden met de albumnaam ‘schoolreisje groep 5/6 juni 2016’