Groep 5/6 was vanochtend in de Slufter. Toen Jessica, onze begeleider van Ecomare, vertelde dat we de rommel van de vloedlijn gingen opruimen, schrokken we een beetje. Nee hè, niet weer, dachten we. De laatste keer schoonmaken in de Slufter zijn we nog niet vergeten…… Met de rommel viel het reuze mee, en plotseling ziet opa Jan daar verscholen in het hoge gras- een vrouwtjesfazant!

P1030725 [Desktop Resolutie]

Met een ruime boog liepen we om haar heen, zodat ze ongestoord verder kon broeden.

Boven op de zanddijk vertelde Jessica ons over het unieke van het gebied: een platte polder aan de ene kant, en de hobbelige slufter aan de andere kant, waar het water vrij spel heeft, soms wel tot aan de trap. De dijk is kwetsbaar en daarom mag je daar niet op lopen, maar in de duinen in de Slufter mag je lekker spelen.

20160530_111748
met een blinddoek voor is het extra spannend!

De duinen door en daarna richting de geul. De schepnetten waren ook mee en er is flink gevist.

 

nels

groep

 

krab groep
Geef die krab eens door…

Lamsoor en Engels gras kwamen we volop tegen op de weg terug door de groene slufter. En wat leuk dat er zoveel eetbaars te vinden is, zoals zeewier en zeekraal. Over de smaak valt natuurlijk te twisten.

Groeten van Harriet